DE ZILVEREN PASSER

Sinds meer dan twintig jaar leveren ons adviesbureau en atelier diensten aan erfgoedinstellingen en organizaties.

Begonnen als conservator-restorer gespecialiseerd in papier en boek zijn we, door de groeiende vraag naar advies vanwege erfgoedinstellingen, meer en meer doorgegroeid naar wat nu onze kernactiviteit is: preventieve conservatie.

 

GUY DE WITTE MA ACR

Is conservator-restorer en zaakvoerder van De Zilveren Passer bvba.

Hij verkreeg zijn diploma als Papier- en Boekconservator in 1987 aan het Hoger Instituut voor Conservatie en Restauratie van het Boek in Gent (HICOREB).

In 2008 verwierf hij een Master in Fine Arts – Preventive Conservation aan Northumbria University in Newcastle (Verenigd Koninkrijk).

Guy De Witte doceert “Preventieve Conservatie” en “Materialenkunde” aan de
• Vrije Universiteit Brussel
• Universiteit Antwerpen
• Artesis Conservatieschool Antwerpen
• Bibliotheekschool Gent

Hij is geaccrediteerd conservator-restorer in het Verenigd Koninkrijk door de PACR (Professional Accredition Conservator-Restorer) board sinds het jaar 2000.

Hij is actief lid van het St. Catherine Project Research Team in het St. Catherine klooster in de Sinai-woestijn in Egypte en betrokken bij de ontwikkeling van het Language of Binding thesaurus program (UK).

Hij is lid van ICON, IADA, IFLA en ICOM-CC. Hij is voorzitter van Conservationweb vzw. (B) en bestuurslid van Stichting Erfgoed Kennis (NL).


Educatieve Curriculum

Lezingen sinds 2008